Alue­val­tuus­tot 2022-2025

Pohjanmaan Vasemmisto sai piirin alueelle perustettaville kolmelle hyvinvointialueelle yhteensä neljä aluevaltuutettua.

Pohjanmaa

Pohjanmaan hyvinvointialueella puolue sai 2001 ääntä, eli 2,7 prosenttia annetuista äänistä. Tulos riitti yhteen valtuustopaikkaan ja oli 0,4 prosenttiyksikköä heikompi kuin kuntavaaleissa vuonna 2021. 

Vasemmiston aluevaltuutettuna toimii Harri Moisio Vaasasta. Moision varavaltuutettu on Raimo O. Kinnari Laihialta ja Tuula Öhman Pietarsaari.

Äänestysprosentti Pohjanmaalla oli 53,8. 

Etelä-Pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella puolue sai 2177 ääntä, eli 2,8 prosenttia annetuista äänistä. Tulos riitti yhteen valtuustopaikkaan ja oli 0,2 prosenttia parempi kuin kuntavaaleissa vuonna 2021. 

Vasemmiston aluevaltuutettuna toimii Antti Knuuttila Seinäjoelta. Knuuttilan  varavaltuutettu on  Olli Ketola Alajärveltä ja Ari Elomaa Kurikasta. 

Etelä-Pohjanmaalla äänestysprosentti oli 50,3. 

Keski-Pohjanmaa

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueella puolue sai 951 ääntä, eli 3,5 prosenttia annetuista äänistä. Tulos riitti kahteen valtuustopaikkaan ja oli 0,1 prosenttiyksikköä parempi kuin kuntavaaleissa vuonna 2021. 

Vasemmiston aluevaltuutettuina toimivat kokkolalaiset Pia Leinonen ja Jaana Puumala. Varalla ovat kokkolalaiset Sami Simpanen ja Pentti Untinen Lestijärveltä. 

Keski-Pohjanmaalla äänestysprosentti oli 51,2. 

 

Hyvinvointialueiden logot

Logot CMYK-formaatissa

Vasemmisto Etelä-Pohjanmaa painoon
Vasemmisto Keski-Pohjanmaa painoon 

Vasemmisto Pohjanmaa painoon

Vänstern i Österbotten logo CMYK

RGB-muotoiset logot