Eläkeläiset hallituksen leikkurin puristuksessa!

ELÄKELÄISET HALLITUKSEN LEIKKURIN PURISTUKSESSA!

Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjanmaan vasemmistolaisten piirijärjestöjen työvaliokunnat kokoontuivat 24.10 yhteiseen neuvotteluun Ähtäriin. Tilaisuudessa käytiin pitkä keskustelu keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten yhteisen hallituksen suunnitelmista poistaa eläkeläisten asumistuki ja liittää heidät samaan muiden asumistukea saavien kanssa.

Hallituksen päätöksellä yli 27.000 eläkeläistä putoaa köyhyysloukkuun. Pienituloisissa eläkeläisissä on paljon esim. maaseudulla asuvia naisia joiden työeläke on jäänyt vaatimattomaksi esim. kotona tehdyn työuran tai osa-aikaisen työn tai matalapalkkatyön vuoksi.

Samaan aikaan kotona-asumisen hinnan noustessa, vähennetään velvoitteita laitoshoidonhenkilöstömäärästä. Vanhusten kanssa työskentelevät tekijät ja asiantuntija perushoitajat ja heidän ammattiliittonsa Super sekä terveydenhuollonhenkilöstön liitto TeHy ovat molemmat tuominneet hallituksen toimet. Hallituksen päätös rasittaa entisestään ylityöllistettyä laitoshenkilöstöä ja tulee suoraan vähentämään tuetun asumisen henkilöstöresursseja.

Piirijärjestöt ihmettelevät hallituksen halua kurjistaa eläkeläisten asumista ja samaan aikaan vähentää panostusta laitos- ja tuetun asumisen palveluun. Omassa kodissa mahdollisimman pitkään selviäminen ja arvokas vanhuus myös laitoksissa ovat olleet myös hallituspuolueiden tavoitteita ainakin vaaliohjelmissa. Nyt tehdyt toimet lyövät näitä tavoitetta korvalle. Piirijärjestöt esittävät, että hallitus ottaa esityksensä uudelleen käsittelyyn ja tekee tarvittavat järkeistyspäätökset.

Ähtärissä 24.10.2015
Vasemmistoliiton
Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjanmaan piirien työvaliokunnat